Productinformatie

Verschillen tussen de Wings Platinum 6 versies.
(Wings Platinum 6 is sinds 16 september 2019 niet meer leverbaar.)

 

 

 

 

U vind alle verschillen tussen de Wings Platinum 6 versies in de featurelijst die u hier vindt.

Mogelijkheden van Wings Platinum 6

De meest comfortabele manier om een HDAV multimediapresentatie te maken op uw PC, gebaseerd op meer dan 40 jaar ervaring met beeld en geluid.
Digitaal beeld, geluid, foto’s en video, zijn eenvoudig op te slaan in uw PC om er daarna leuke dingen mee te doen.

Muziek? CD in de CD-ROM lade en met een paar muisklikken staat de muziek op de harde schijf van uw PC of laptop. Of u haalt via internet MP3 muziek binnen.

Beeld? U fotografeert digitaal of scant uw foto’s, dia’s of negatieven. Hoe hoger de resolutie, hoe fraaier het uiteindelijke beeld. Datzelfde geldt voor videobeelden. Na Full HD is nu ook filmen in 4K videokwaliteit binnen handbereik, letterlijk zelfs, want ook met een ‘handy’ (smartphone) is dat al mogelijk. U laadt de videobeelden in uw PC en kunt er mee aan de slag.

Maar dan? Zoals makers van professionele AV-shows, zou u graag uw digitale beelden sorteren op een lichtbak, zou u ze in elkaar willen laten overvloeien, spatsynchroon met door uzelf gekozen muziek en eventueel gesproken commentaar of life-geluiden… Afwisselend foto- en videobeelden monteren, beeld-in beeld collages maken, titels toevoegen, etc.

Wel, dat kan en daar hoeft u geen whizzkid voor te zijn! Door de komst van het zeer gebruiksvriendelijke softwareprogramma “Wings Platinum” is het maken van hoogwaardige presentaties met digitaal beeld en geluid voor iedereen weggelegd met een béétje computerervaring. De mogelijkheden en het bedieningscomfort zijn ongekend. Alle opgedane praktijkervaringen in de afgelopen  jaren dat Wings Platinum door duizenden enthousiaste gebruikers werd toegepast, kwamen uitstekend van pas bij de ontwikkeling van deze moderne High Definition AV presentatiesoftware die inmiddels de zesde generatie is ingegaan. (november 2017)

Afgebeeld ziet u de overzichtelijke scherminterface van Wings Platinum met geluid-, video- en beeldsporen.

Muziekmixages

Met Wings Platinum kunt u heel makkelijk muziek mixen. Ieder fragment kan worden gesleept naar elke gewenste positie op de tijdbalk. U heeft dus zelf de plaatsing van de diverse muziekfragmenten in de hand. Door twee stukken muziek meer of minder over elkaar heen te schuiven (gele pijl) worden deze met elkaar gemixt, zoals in het voorbeeld hieronder op spoor 1 tussen 0:10 en 0:15. In het blauw onderstreepte gebied vloeit muziekfragment 1 naadloos en perfect over in die van muziekfragment 2. Meer of minder overlap betekent een langere of kortere muziekovergang.


Gesproken teksten bij de muziek voegen

Met de ‘Eco’ versie van Wings Platinum heeft u de beschikking over twee audiosporen en kunt u dus niet alleen muziek mixen op spoor 1, maar tegelijkertijd ook gesproken commentaar toevoegen op spoor 2. Met de muis kunt u de gele volumelijnen in elk muziekfragment manipuleren om de muziek in/uit te faden of het volume naar wens aan te passen. Bij commentaarstemmen, op spoor 2 in de afbeelding, wordt het muziekvolume op spoor 1 teruggenomen waarbij u zelf de fade-out en fade-in tijd en het achtergrondvolume bepaalt. Hoe lager de gele volumelijn in de muziek zakt, hoe zachter de muziek wordt weergegeven. Elke bewerking die u doet is direct afluisterbaar via de op uw PC of laptop aangesloten speakers en alle handelingen zijn ‘non-destructive’, u kunt dus altijd een gemaakt foutje herstellen. Door de gebruiksvriendelijke bediening en het feit dat u de muziek niet alleen hoort maar óók ziet, is het digitaal knippen, plakken en mixen van muziek-, tekst en live geluiden, op de milliseconde nauwkeurig, èn in CD-kwaliteit, een fluitje van een cent.


Live achtergrondgeluiden aan uw geluidsmix toevoegen

Met de ‘Starter’ versie van Wings Platinum 6 heeft u de beschikking over 3 audiosporen en kunt u ook nog live achtergrondgeluiden toevoegen aan uw geluidsmontage. Ook daarvan is het volume weer volledig variabel instelbaar met de gele volumelijnen die u met de muis traploos kunt bedienen. Het tegelijkertijd mixen van muziekfragmenten, een commentaarstem en achtergrondgeluid zoals vogels, watervallen, bergbeken, verkeersgeluiden, etc, biedt u meer mogelijkheden. Vanaf de ‘Advanced’ versie is er geen limiet meer aan het aantal audiosporen en kunt u comfortabel muziek, gesproken commentaar, life-geluiden en het originele videogeluid mixen.

Beelden voor uw HDAV-show importeren in Wings Platinum

Dat kan op meerdere manieren. De meest eenvoudige en snelste manier is om de complete map waarin u uw foto’s of videofragmenten heeft opgeslagen, direct ineens vanuit de windowsverkenner op het werkoppervlak van Wings Platinum te ‘slepen’. Natuurlijk kunt u dat ook foto voor foto doen. Wings Platinum genereert dan zelf een projectiescherm in de verhouding van uw beelden en het benodigde beeldspoor voor de overvloeiingen. Indien u in diezelfde map óók videofragmenten (MPEG, AVCHD, MOV, MTS, etc.) heeft opgeslagen zal Wings Platinum daarvoor eveneens een videospoor maken. Om het overzicht voor u te behouden na het sluiten van de verkenner worden alle beelden en video’s afgebeeld op een virtuele lichtbak. (zie hieronder)

Na het importeren van de foto’s en videofragmenten heeft Wings Platinum de beelden in de juiste volgorde en overvloeiend in elkaar op een beeldspoor geplaatst. U kunt zelf eventueel de overvloeitijden, kijktijden en volgorde achteraf aanpassen aan uw eigen inzicht, voorkeur en wensen.

Beeld en geluid synchroniseren

U kunt uw digitale beelden spatsynchroon synchroniseren met de op de audio-sporen staande muziek en geluidsfragmenten. De beelden staan als digitale bestanden op de eronder liggende beeldsporen en u kunt ze met de muis op de juiste positie ‘slepen’. Evenals bij het geluid kunt u twee beeldjes in elkaar laten overvloeien door ze meer of minder over elkaar heen te schuiven. Een klein stukje overlap betekent een snelle overgang, een langer stuk een langzame overvloeier. U kunt uw show tot op de milliseconde synchroniseren en alle effecten beoordelen op het digitale projectiescherm. Door de overvloeimomenten (gearceerd in het beeldspoor) exact onder de grafisch weergegeven muziek ’hoogtepunten’ te schuiven, ontstaat een perfecte koppeling tussen beeld en geluid. (zie de gele pijlen bij de muziekhoogtepunten en overvloeiers)


Videomontage

Zoals foto’s op beeldsporen en muziekfragmenten op audiosporen staan, zo bevat Wings Platinum ook videosporen om bewegende beelden in uw HDAV-show te kunnen opnemen. Het gaat dan om videobestanden die u heeft ‘gecaptured’ (overgezet) op uw PC. Op dezelfde wijze als bij foto’s en muziek kunt u de videofragmenten, knippen, plakken, verschuiven en in elkaar laten overvloeien. De bij de videobeelden opgenomen geluiden staan in een eigen audiospoor, synchroon met de beelden en u kunt dat geluid weer geheel naar bevinding harder, zachter of helemaal niet weergeven en op extra audiosporen muziek en/of gesproken commentaar toevoegen. Afhankelijk van de gekochte versie (Eco, Starter, Advanced of Pro) staat u tevens een scala aan bewerkingsmogelijkheden ter beschikking zoals aanscherpen, kleurcorrectie of kleurverzadiging, gamma-aanpassing, etc. Daar heeft u géén andere videobewerkingssoftware voor nodig.


Titels en teksten

Vanaf de ‘Starter’ versie beschikt Wings Platinum ook over een eigen text-editor waarmee snel en handig titels en teksten in beeld te brengen zijn. Daarvoor kan een tekstspoor (maximaal 2) worden ingezet, dat boven de beeld- of videosporen komt te liggen. Elk lettertype dat u in de map ‘fonts’ in uw PC voorhanden heeft kunt u gebruiken en u kunt de grootte zelf instellen. Indien u de ‘Advanced’ versie van Wings Platinum aanschaft kunt u meerdere tekstsporen, dus diverse groottes combineren en zijn de teksten naar wens van elke kleur te voorzien, kunnen er effecten zoals schaduw en contour aan worden toegevoegd. Ook de teksten kunnen op elke gewenste positie worden geplaatst.

Beveiliging

Wings Platinum is beveiligd tegen illegaal gebruik middels een hardwaresleutel (USB-dongle) met een uniek serienummer.
Bij dit serienummer krijgt de gebruiker, afhankelijk van de aangeschafte versie, een unieke vrijgavecode. Updates van Wings Platinum zijn gratis de downloaden op www.hdav.org

Upgrades van de ene versie naar een hogere versie kosten het prijsverschil plus € 20,00 administratiekosten.

Bij de eerste aanschaf wordt éénmalig een zogeheten Mediakit geleverd. Daarin bevindt zich een USB-Stick waarop de software staat, alsmede enkele voorbeeldshows en workshops, een full-colour (Duits) beginnnershandboek, de beveiligingsdongle en een luxe muismat met alle relevante snelkoppelingen en sneltoetsen. De helpfiles in de software zelf zijn in het Duits of Engels, de index van de helppagina’s is in het Nederlands vertaald.
Alle knoppen en menu’s van het werkoppervlak zijn om te zetten in de Nederlandse taal middels een speciale vrijgavecode die gratis wordt verstrekt bij aanschaf via een officiële dealer die door AV Stumpfl Nederland is beleverd.

Supportmogelijkheden

 

GRATIS SUPPORT
De vele honderden gebruikers van Wings Platinum worden op allerlei manieren optimaal ondersteund bij het werken met het programma. Drie van deze vormen van support zijn gratis.
Ten eerste wordt bij de eerste aanschaf van de software, indien men dat wenst, een korte afleverinstructie van een half uur geboden om de basisprincipes en beginselen te leren kennen, zodat een succesvolle start kan worden gemaakt.
Ten tweede beschikt Wings Platinum over een uitgebreide gebruiksaanwijzing, waarin zéér gedetailleerd elk mogelijk bedieningsvraagstuk duidelijk uit de doeken wordt gedaan. Zeker de zoekfunctie, die gebaseerd is op een databaseprincipe, leidt snel tot de gewenste opheldering van vrijwel elk bedieningsvraagstuk. De index van onderwerpen is in het Nederlands vertaald.
De gebruiksaanwijzing zelf is in het Duits of het Engels, u kunt zelf kiezen aan welke taal u de voorkeur geeft. Helaas blijkt het in de praktijk onmogelijk om een actuele Nederlandse gebruiksaanwijzing te produceren. De helpfiles beslaan méér dan 10.000 verschillende pagina’s.
Ten derde  is het mogelijk om vragen te stellen in het internet via het “HDAV-forum” op de website van de Stumpfl Gebruikers Groep (SGG) https://www.sggroep.nl/forum/ waar veel gebruikers van Wings Platinum en óók SGG-ers elkaar verder helpen.

BETAALDE SUPPORT

Supportabonnement
Indien bepaalde vragen niet snel genoeg kunnen worden beantwoord, middels de bovenvermelde drie gratis support- mogelijkheden, biedt AV Stumpfl Nederland de Wings Platinumgebruikers tevens de gelegenheid om, tegen betaling, een abonnement op persoonlijke support af te sluiten met een looptijd van 1 jaar. Per jaar kunnen maximaal 20 vragen per e-mail worden gesteld voor het bedrag van € 90,00 ofwel € 4,50 per vraag. Telefonische vragen kunnen eveneens worden beantwoord, maar kosten tweemaal de prijs van een e-mailvraag. Middels deze mogelijkheid willen we de ‘vindingrijkheid’ van Wings Platinum gebruikers stimuleren ten aanzien van de gratis supportmogelijkheden, zodat de in het verleden steeds groter wordende hoeveelheid e-mailvragen beter en sneller kan worden afgehandeld en daaraan, door een dunnere spoeling, meer persoonlijke aandacht kan worden besteed. Als u een abonnement op persoonlijke support wilt afsluiten kunt u ons dat per mail mededelen. Wij sturen u dan een factuur met het bedrag voor 12 maanden of maximaal 20 vragen vanaf de factuurdatum.
Wij rekenen op uw begrip als wij uw vraag niet kunnen beantwoorden omdat u geen abonnement heeft afgesloten.

Wings Platinum cursussen
Periodiek organiseert AV Stumpfl speciale mondelinge cursussen in samenwerking met Remy van Looveren (Diapolis). Al meer dan 6 jaar profiteren Wings Platinum gebruikers van de leerzame cursussen die Remy geeft in de HDAV-Studio van AV Stumpfl Nederland in Houten. Kijk op de pagina over de cursussen naar de diverse soorten cursussen en de actuele data.

Stumpfl Gebruikers Groep
De Stumpfl Gebruikers Groep (SGG), opgericht in 1991 is een bron van ongekende praktijkervaring in het werken met Wings Platinum. U kunt met elkaar ervaringen uitwisselen bij het werken met het programma. De ledenlijst op het afgeschermde deel van de website https://www.sggroep.nl/< helpt u bij het zoeken naar iemand in uw buurt. Meer informatie over contributies, bijeenkomsten en de aanmelding als lid via voornoemde website.