Installatie WINGS 7

Belangrijke informatie bij het installeren van WINGS 7

WINGS 7 kan alleen worden gestart als uw PC voorzien is van de meest actuele Windows DirectX 9.0c software, minimaal die van juni 2010. Laat u niet misleiden door de aanwezigheid van andere (veelal hoger genummerde) DirectX versies (10, 11, 12, etc.) op uw PC of laptop. Zonder DirectX 9.0c werkt Wings Platinum niet en krijgt u de melding dat er een bepaalde .dll file wordt gemist.
WINGS 7 installeert automatisch de benodigde laatste versie van Windows DirectX 09c.
Bij oudere Windows versies (Windows 7/8) kan dit resulteren in het meervoudig installeren van ‘Runtime 2015’ en ‘Runtime 2017’ updates, hetgeen ook het opnieuw starten van de PC vraagt (maximaal 2 x). Dit is een éénmalige operatie bij het eerste keer installeren van WP6 en WINGS 7.

Installeer de WINGS 7 software

  1. vanaf de separaat leverbare USB-Stick of
  2. door de uit het internet gedownloade file te activeren.

Na de opdrachten van de installer te hebben gevolgd, de vragen te hebben beantwoord en het installatieproces succesvol te hebben voltooid, verschijnen er 2 WINGS 7 iconen op uw bureaublad.

  1. WINGS 7 Demo (de gratis versie die werkt in een tot 1 minuut beperkt tijdlijngebied)
  2. WINGS 7(volledige versie voor betaalde licenties Eco, Starter, Advanced en Pro).

Klik het icoon aan dat past bij uw wensen en omstandigheden.

Indien u met een betaalde versie werkt, dus over een beveiligingssleutel, een zogeheten ‘dongle’ beschikt, vraagt de software bij het opstarten om de vrijgavecode. Die is enerzijds gekoppeld aan het serienummer van uw dongle (het eerste deel van de code, voor het scheidingsstreepje) en anderzijds aan de door u betaalde versie (het tweede deel van de code: Eco, Starter, Advanced of Pro).
Die code vindt u op het formulier dat u bij aankoop of upgrade ontving.

Als u met een Nederlandse versie van Windows werkt is de kans groot dat het programma zelf de Nederlandse taal als voorkeur selecteert. Bij een nieuwe installatie vraagt het programma om uw NL-vrijgavecode die u op het bij uw levering ontvangen formulier vindt. De menu’s, het werkblad en de Help-Index zijn na de volgende programmastart geheel in het Nederlands. De Helpfiles zijn alléén in het Duits of Engels. Die kunt u zelf kiezen. Ga naar Opties > Globale opties > Schermindeling en zet de Help in Engels of Duits. De automaat gebruikt u alléén als u de voorkeur geeft aan de Duitse of Engelse menu’s. Daarmee bedoelen we, dat als u het programma in het Engels of Duits zet, dus ook met Engelse en Duitse menu’s werkt, de stand ‘automatisch’ er dan voor zorgt dat u de bijbehorende Engelse, respectievelijk de Duitse helptekst krijgt.

Als u met een Engelse versie van Windows werkt zal het programma in het Duits starten. U kunt de menu’s van uw programmeervenster omzetten in het Nederlands.

  1. Klik in de werkbalk op Extra > Optionen > Globale Optionen > Arbeitsoberfläche. Kies hier bij Sprache, via het uitrolmenu, voor Niederländisch en sluit af met OK.
  2. Sluit WINGS af en open het opnieuw. Nu komt er een menu dat om de vrijgavecode vraagt voor de Nederlandse menu’s. Die code vindt u eveneens op het formulier dat u bij aankoop of upgrade ontving. Vul die in, klik OK en herstart.
  3. Afhankelijk van uw Windowsversie (W7, W8, W10 of W11) kan het zijn dat de bovenste werkbalk tóch nog Duitse teksten bevat. Klik dan in de werkbalk op Extra > Opties > Globale opties > Schermindeling en zet een vinkje bij “Scherm herstellen”. Sluit af met OK, sluit WINGS en herstart.

Voor alle duidelijkheid: De Helpfiles zijn uitsluitend in het Duits of Engels voorhanden. Daarvan bestaat geen Nederlandse versie en gezien de omvang (± 1.700 pagina’s) komt die er ook niet.

Lees in de HELP van WINGS over de huidige stand van zaken m.b.t. de vele nieuwe mogelijkheden.

Instructies en tips bij het installeren van voorgaande Wings Platinum versies.
Kies de versie die u heeft: