HDAV

HDAV staat voor High Definition Audio Visual en is een kwaliteitsstandaard voor digitale AV-producties. Zoals bij HDTV, de kwalitatief hoogwaardige televisiestandaard, wordt bij HDAV de hoogste kwaliteit nagestreefd in definiëring en scherpte, die op dit moment te realiseren is.

HDAV kwaliteitsnormering

HDAV is een officiëel vastgelegde kwaliteitsstandaard waarvoor een aanvankelijke kwaliteitsindexering is vastgelegd:

HDAV Q 1,0 staat voor shows met een breedteresolutie van 1280 pixels
HDAV Q 1,5 staat voor shows met een breedteresolutie van 1400 pixels
HDAV Q 2,0 staat voor shows met een breedteresolutie van 1920 pixels
HDAV Q 4,0 staat voor shows met een breedteresolutie van 3840 pixels

De term HDAV is een rechtenvrije aanduiding voor alle shows die voldoen aan de minimale kwaliteitsnorm Q 1,0.

Het officiële HDAV logo is een als Trademark vastgelegd en beschermd handelsbeeldmerk dat alleen met schriftelijke toestemming van Stumpfl AV GmbH mag worden gebruikt.

HDAV en entertainment

Ofschoon de term HDAV een technische maatstaf aanduidt, is het niet zo dat een HDAV-show zich per definitie tot één projectie- of beeldscherm beperkt. Met de PIXERA software van AV Stumpfl zijn zogeheten Multidisplaypresentaties mogelijk tot resoluties van 8K (8.000 pixels breedte) waarbij meerdere beamers gezamenlijk één naadloos beeld projecteren. Effecten, zoals moving heads, DMX-gestuurde lichtinstallaties of bewegende elementen (poppen, schermen, etc.) kunnen eveneens synchroon worden geprogrammeerd, waardoor de totale beeld- en geluidpresentatie aan zeggingskracht wint.