Wings Platinum 5

Belangrijke informatie bij het installeren van Wings Platinum 5

Wings Platinum 5 kan alleen worden gestart als uw PC voorzien is van de meest actuele Windows DirectX 9.0c software, minimaal die van juni 2010.
Die kunt u downloaden via de website http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=8109
Na het downloaden moet u die DirectX ook nog uitpakken en installeren.

 1. Maak eerst een nieuwe map aan op uw bureaublad met de naam DirectX9.0c.
  U klikt daarna de gedownloade file aan en gaat deze uitvoeren. U stemt in met de installatievoorwaarden en uiteindelijk vraagt het programma waar de software moet worden uitgepakt.
 2. Middels ‘browsen’ kunt u dan naar de hierboven genoemde map DirectX9.0c navigeren. Sluit het menu met een klik op OK waarna DirectX wordt uitgepakt in de betreffende map.
 3. Daarna installeert u de uitgepakte DirectX 9.0c. Klik in de genoemde map de file DXsetup.exe aan. Accepteer de voorwaarden en geef opdracht tot installatie van DirectX 9.0c op uw computer.

Alleen als u deze handelingen correct uitvoert kan Wings Platinum 5 op uw PC worden gestart.

Installeer de Wings Platinum 5 software

 1. vanaf de in de Mediakit aanwezige USB-Stick of
 2. door de uit het internet gedownloade file te activeren.

Na de opdrachten van de installer te hebben gevolgd, de vragen te hebben beantwoord en het installatieproces succesvol te hebben voltooid, verschijnen er Wings Platinum 5 iconen op uw bureaublad.

 1. Wings Platinum 5 Demo (de gratis versie die werkt in een tot 1 minuut beperkt tijdlijngebied)
 2. Wings Platinum 5 (de volledige versie voor de betaalde licenties Starter, Advanced en Pro).

Klik het icoon aan dat past bij uw wensen en omstandigheden.

Indien u met een betaalde versie werkt, dus over een beveiligingssleutel, een zogeheten ‘dongle’ beschikt, vraagt de software bij het opstarten om de vrijgavecode. Die is enerzijds gekoppeld aan het serienummer van uw dongle (het eerste deel van de code, voor het scheidingsstreepje) en anderzijds aan de door u betaalde versie (het tweede deel van de code: Starter, Advanced of Pro).
Die code vindt u op het formulier dat u bij aankoop of upgrade ontving.

In beginsel zal het programma in het Duits starten. U kunt de menu’s van uw programmeervenster omzetten in het Nederlands.

 1. Klik in de werkbalk op Extra > Optionen > Globale Optionen > Arbeitsoberfläche. Kies hier bij Sprache, via het uitrolmenu, voor Niederländisch en sluit af met OK.
 2. Sluit Wings Platinum af en open het opnieuw. Nu komt er een menu dat om de vrijgavecode vraagt voor de Nederlandse menu’s. Die code vindt u eveneens op het formulier dat u bij aankoop of upgrade ontving. Vul die in, klik OK en herstart.
 3. Afhankelijk van uw Windowsversie (XP, Vista, W7, W8 of W10) kan het zijn dat de bovenste werkbalk tóch nog Duitse teksten bevat. Klik dan in de werkbalk op Extra > Opties > Globale opties > Schermindeling en zet een vinkje bij “Scherm herstellen”. Sluit af met OK, sluit Wings Platinum en herstart.

Voor alle duidelijkheid: De Helpfiles zijn uitsluitend in het Duits of Engels voorhanden. Daarvan bestaat geen Nederlandse versie en gezien de omvang (± 1.700 pagina’s) komt die er ook niet.

Installeer eventueel ASIO4all, AC3-filter software of Apple Quicktime

Indien u gebruik wenst te maken van de ASIO faciliteiten in Wings Platinum 5 heeft u de ASIO4 all software nodig.
Download ASIO4 all software
Indien u HD-videobestanden wilt verwerken die voorzien zijn van AC-3 gecodeerde Audiodata moet u eerst de AC3-filter software installeren op uw PC.
Download AC3-filter software
Als u gebruik maakt van HD of Full HD videofiles opgenomen met spiegelreflexcamera’s (.MOV files) moet u een actuele versie van Apple Quicktime installeren op uw PC.

Lees in de HELP van Wings Platinum 5 over de huidige stand van zaken m.b.t. de vele nieuwe mogelijkheden.