Wings Platinum 4

Belangrijke informatie bij het installeren van Wings Platinum 4

  1. Wings Platinum 4 kan alleen worden gestart als uw PC voorzien is van de meest actuele Windows DirectX 9.0c software, minimaal die van juni 2010.
   Die kunt u downloaden via de website http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=8109
   Na het downloaden moet u die DirectX ook nog uitpakken en installeren. Maak eerst een nieuwe map aan op uw bureaublad met de naam DirectX9.0c. U klikt daarna de gedownloade file aan en gaat deze uitvoeren. U stemt in met de installatievoorwaarden en uiteindelijk vraagt het programma waar de software moet worden uitgepakt.
   Middels ‘browsen’ kunt u dan naar de hierboven genoemde map DirectX9.0c navigeren. Sluit het menu met een klik op OK waarna DirectX wordt uitgepakt in de betreffende map.
   Daarna moet u de uitgepakte DirectX 9.0c gaan installeren. Navigeer op uw bureaublad naar de map DrectX 9.0c en klik de file DXsetup.exe aan. Accepteer de voorwaarden en geef opdracht tot installatie van DirectX 9.0c op uw computer.Alleen als u de bovenstaande handelingen correct uitvoert kan Wings Platinum 4 op uw PC worden gestart.
  2. Geef uw versie en taalvrijgavecodes op met behulp van het Wings Platinum 4 Hulpbestand. Met het WP4-hulp programma kunt u op eenvoudige wijze de vrijgavecodes voor Wings Platinum 4 invoeren. Indien Wings Platinum 3 al op de computer geïnstalleerd is, worden de aanwezige gegevens, voor zover deze voor Wings Platinum 4 nodig zijn, automatisch overgenomen. Dit betreft de naam, het dongle-nummer en de taalmodule Nederlands. Daarom is het raadzaam om dit programma te gebruiken VOORDAT u Wings Platinum 4 gaat installeren (maar achteraf kan natuurlijk ook).

Download WP4-Hulp programma
Download WP4-Hulp instructie

Download Wings Platinum 4

In beginsel zal het programma in het Duits starten. U kunt de menu’s van uw programmeervenster omzetten in het Nederlands.

 1. Klik in de werkbalk op Extra > Optionen > Globale Optionen > Arbeitsoberfläche. Kies hier bij Sprache, via het uitrolmenu, voor Niederländisch en sluit af met OK.
 2. Sluit Wings Platinum af en open het opnieuw. Nu komt er een menu dat om de vrijgavecode vraagt voor de Nederlandse menu’s. Die code vindt u eveneens op het formulier dat u bij aankoop of upgrade ontving. Vul die in, klik OK en herstart.
 3. Afhankelijk van uw Windowsversie (XP, Vista, W7 of W8) kan het zijn dat de bovenste werkbalk tóch nog Duitse teksten bevat. Klik dan in de werkbalk op Extra > Opties > Globale opties > Schermindeling en zet een vinkje bij “Scherm herstellen”. Sluit af met OK, sluit Wings Platinum en herstart.

Voor alle duidelijkheid: De Helpfiles zijn uitsluitend in het Duits of Engels voorhanden. Daarvan bestaat geen Nederlandse versie en gezien de omvang (± 1.700 pagina’s) komt die er ook niet.

Installeer eventueel ASIO4all, AC3-filter software of Apple Quicktime

Indien u gebruik wenst te maken van de ASIO faciliteiten in Wings Platinum 4 heeft u de ASIO4 all software nodig.
Download ASIO4 all software
Indien u HD-videobestanden wilt verwerken die voorzien zijn van AC-3 gecodeerde Audiodata moet u eerst de AC3-filter software installeren op uw PC.
Download AC3-filter software

Als u gebruik maakt van HD of Full HD videofiles opgenomen met spiegelreflexcamera’s  (.MOV files) dan moet u een actuele versie van Apple Quicktime installeren op uw PC.

Lees in de HELP van Wings Platinum 4 over de laatste stand van zaken m.b.t. de vele nieuwe mogelijkheden.

(Versie 4.25b was de laatste versie voordat Wings Platinum 5 verscheen in september 2013).