Video: 5.2 Verbodsborden bij de video’s in de mediapool

Hoofdstuk 5: Video

Deel deze video

Transcript van de instructievideo

  • Indien u in de mediapoolmap met videobestanden verbodsborden ziet staan bij de bestandsnamen, betekent dat u weliswaar gekozen hebt voor het gebruiken van intermediate videobestanden, maar dat deze door Wings Platinum nog niet zijn berekend.
  • Bij het starten van een nieuw project middels de projectassistent hebben we laten zien in het betreffende filmpje hoe u aangeeft dat u gebruik wilt maken van intermediate videobestanden.
  • Eventueel kunt u dat ook achteraf nog instellen via het optiemenu waar u komt via Extra’s-Opties-Projectopties en het menu “Grafische gegevens”. U zet een vinkje bij Intermediatebestanden gebruiken. In het menupunt daarboven kunt u kiezen wannéér deze bestanden worden gemaakt, bij het invoegen in de tijdlijn of al bij het invoegen in de mediapool.
  • Bovendien kunt u ook in het eigenschappenmenu van een videofile opgeven of u intermediate bestanden wilt gebruiken voor het betreffende fragment.
  • Wilt u achteraf intermediate bestanden berekenen dan klikt u rechts op de videofile en kiest u de optie Intermediatebestanden opnieuw berekenen. In de achtergrond berekent Wings die bestanden en in het venster taken kunt u zien hoeveel tijd daarvoor benodigd is.
Bekijk nog meer instructievideo’s over Wings Platinum.