AV Stumpfl HDAV Event 2010 – 23 oktober 2010

10 jaar geleden vond in Houten het eerste AV Stumpfl Dia Event 2000 plaats onder het motto “diaprojectie op zijn mooist”. Het AV Stumpfl Dia Event 2000 was een groot succes en werd georganiseerd door het “E-Team” bestaande uit: Theo Eichhorn, Jan Roeleveld, Fred Veldhuisen, Rinus Verheggen en Cuno Wegman. De beschikbare 225 stoelen waren ruim voor de datum “uitverkocht”. Er werden 52 diaseries aangeboden en na een voorjurering op kwaliteit konden de beste 27 series, die binnen de 4 uur projectietijd vielen, worden vertoond.

Direct na afloop van het AV Stumpfl Dia-Event 2000 werd de wens om een herhaling gehoord… Velen hoopten dat er in 2005 een herhaling zou plaatsvinden. Echter, in de afgelopen periode waren er, naar de beoordeling van het E-Team, te weinig AV-producties op het allerhoogste niveau voorhanden om een kwalitatief minstens gelijkwaardig Event te organiseren.

Anno 2010 was er voldoende internationaal TOP-werk geproduceerd in Europa en op 23 oktober 2010 ging de langgekoesterde wens van een tweede Event in vervulling…

Het E-team hoopt u weer te zien op...

Digitaal en Internationaal

Het tweede “Event” kreeg een volledig digitale invulling onder de naam “AV Stumpfl HDAV-Event 2010”. Het E-Team ontving genoeg digitale producties om een kwalitatief zéér hoogstaand programma samen te stellen. Het E-team had ook bekende en succesvolle AV-makers in het buitenland benaderd om inzendingen aan te bieden voor het HDAV-Event, zodat deze 2e editie een internationaal karakter kreeg en er veel topwerk te zien was dat nog niet eerder in Nederland was vertoond.

Het E-team kreeg in totaal 68 HDAV-producties uit België (8), Duitsland (16), Frankrijk (3), Italië (4), Nederland (29), Oostenrijk (2), Zuid-Afrika(4) en Zwitserland (2).

Het AV Stumpfl HDAV Event 2010 werd zodoende een internationale “Galaprojectie” op hoog niveau en alle aanwezige auteurs werden na afloop in de schijnwerpers gezet en ontvingen een grote bos bloemen uit handen van Rudi Hradil (AV Stumpfl Oostenrijk), Christoph Hilger (AV Stumpfl Oostenrijk) en Rinus Verheggen.

Datum en Lokatie

Het AV Stumpfl HDAV-Event vond plaats op zaterdag 23 oktober 2010 in het “Theater Aan de Slinger” in Houten dat plaats biedt aan 265 personen. Het theater ligt op 3 loopminuten van het NS-Station Houten.

Programma

Er stonden 4 projectieblokken van één uur op het programma:
Projectieblok 1: 10.30 – 11.30 uur
Projectieblok 2: 12.00 – 13.00 uur
Projectieblok 3: 14.30 – 15.30 uur
Projectieblok 4: 16.00 – 17.00 uur

Entreeprijzen

De entreeprijzen p.p. bedroegen
€ 40,00 voor 4 blokken
€ 36,00 voor 3 blokken
€ 28,00 voor 2 blokken of
€ 16,00 voor 1 blok.

1 dag vóór het AV Stumpfl HDAV Event waren de volgende aantallen zitplaatsen nog vrij.

Blok 1  (10.30-11.30 uur): 2 zitplaatsen

Blok 2 (12.00-13.00 uur): 2 zitplaatsen

Blok 3 (14.30-15.30 uur): 1 zitplaats

Blok 4 (16.00-17.00 uur): 1 zitplaats


Galaprojectie van hoge internationale kwaliteit

Na de sluitingsdatum (31 juli 2010) heeft het E-Team alle tijd genomen om de ingezonden HDAV-producties te bekijken en te beoordelen. Het E-team ontwikkelde een evenwichtige methode om de ingeleverde shows te waarderen. Zo konden voor de onderdelen “Fotografie”, “Muziekkeus” en “Technische realisatie” ieder minimaal 0 en maximaal 5 punten worden gegeven. Een aanvullend cijfer, minimaal 0 en maximaal 10 kon worden toegekend op basis van de vraag: “Heeft de serie mij iets gezegd, gedaan of beroerd…?”  Na een uitgebreide beoordeling werd eind september een ranglijst gemaakt, waarbij de allerbeste producties, die de meeste punten hadden behaald, bovenaan de lijst kwamen te staan. Alléén het behaalde aantal punten is als maatstaf genomen bij de samenstelling van de ranglijst, niet het gegeven of de auteur 1, 2, 3 of 4 series inleverde en uit welk land de show afkomstig was.

Vervolgens werden de vertoningstijden van alle producties, beginnend bij de hoogst geëindigde, cumulatief bij elkaar opgeteld tot het maximum van 180 projectieminuten was bereikt. Alle producties die in de ranglijst binnen de 180 minuten projectietijd pasten zijn vertoond. Middels deze selectiemethode kwamen alleen de allerbeste producties op het programma te staan. De geselecteerde series werden vervolgens gelijkmatig over de 4 projectieblokken verdeeld zodat een evenwichtig programma kon worden aangeboden aan het publiek.

Het programma bevatte uiteindelijk  2 HDAV-shows uit België, 7 HDAV-shows uit Duitsland, 1 HDAV-show uit Frankrijk, 3 HDAV-shows uit Italië, 7 HDAV-shows uit Nederland, 2 HDAV-shows uit Oostenrijk, 3 HDAV-shows uit Zuid-Afrika en 1 HDAV-show uit Zwitserland.

Alle shows werden vlekkeloos vertoond op een 750 cm breed scherm en er werd gebruik gemaakt van een Panasonic PT-DZ12000E Full HD projector met een lichtopbrengst van 12.000 ANSI Lumen die ter beschikking werd gesteld door AV Stumpfl Oostenrijk.

Reacties AV Stumpfl HDAV Event 2010

Beste E-teamers,  omdat ik , terug naar huis, in de auto nog eens de dag de revue liet passeren wil ik nu thuis toch even spontaan reageren juist omdat dit Event vol zat met verrassingen.  Niet alleen was het getoonde werk van uitzonderlijke hoge klasse , het toont ook aan dat het selectieteam haar taak gewetensvol heeft verricht.  Natuurlijk was niet elke serie mijn favoriet maar dat heeft te maken met mijn smaak en niet met het niveau.  Als ik bovendien zag hoe makkelijk en geroutineerd het team de vier projectieblokken foutloos –alsof dat vanzelfsprekend was! –über die Bühne bracht, dan zet ik mijn hoed af voor zo’n op elkaar ingespeelde groep mensen . En of er nu Engels, Duits of Afrikaans werd gesproken : iedereen werd als in zijn eigen taal aangesproken.  Dit was een Event waar de organisatie trots op mag zijn en ik ben blij dat ik het mee mocht maken. Klasse!

Onvoorstelbaar, wat een dag, wat een dag. Wij waren niet bij het eerste Event in 2000, dus dat kunnen wij in ons oordeel niet betrekken, maar nog nooit hebben we zóveel mooie shows gezien op één dag! Nog nooit werden we hartelijk welkom geheten door een in rokkostuum gekleed voltallig organisatieteam. Nog nooit kregen we zo’n fraai, informatief en luxe uitgevoerd programmaboek, waarin elke serie in drie talen beschreven was. Over service t.o.v. de internationale bezoeker gesproken! Nog nooit maakten mijn vrouw en ik zo’n perfect georganiseerde dag mee. De zaal was subliem, de zitplaatstoewijzing accuraat en eerlijk, de sfeer was familiair en de auteurs werden respectvol geïnterviewd, in hun eigen taal notabene. De kwaliteit van het enorme beeld in Full High Definition was onvoorstelbaar fraai, scherp en helder en de op zijn taak berekende geluidsinstallatie van het theater maakte er een echt audiovisueel “feest” van zonder enige technische storing of oponthoud. We praten er dagelijks nog over na. Heel goed ook dat alle inzenders na afloop van deze grandioze dag in de schijnwerpers gezet werden en een mooie bos bloemen kregen. Zo was het ook voor degenen van wie de inzending niet vertoond werd een dag om met plezier op terug te kijken. Het E-team is een uitmuntend op elkaar ingespeeld gezelschap dat stijl, kwaliteit en klasse weet te combineren met minutieus organisatietalent met oog voor het kleinste detail. Dat bleek temeer toen wij de zaal verlieten en de E-teamheren ons met een ferme handdruk bedankten voor onze komst en ons een goede reis naar huis wensten. Kortom, het was helemaal “af”. Een diepe respectvolle buiging resteert.

Wat een perfecte show en demonstratie van Stumpfl. Ik heb in volle teugen genoten. De entourage van het theater is bijna ongeëvenaard. Wat een machtige sfeer. GEFELICITEERD! De dag verliep verder feilloos en was tot in de puntjes verzorgd. Naar ik hoop komt er over vijf jaar wederom een Internationaal Audio Visueel Galaprojectiefestival. Ga maar lekker nagenieten van dit grote succes. Wel verdiend en van harte gegund.

Heelhuids thuisgekomen van een werkelijk fantastische dag, wil ik jullie hele team nogmaals hartelijk bedanken voor wat jullie gisteren allemaal in Houten hebben geboden. De ene productie was nog mooier en indrukwekkender dan de andere. Voor zover ik heb kunnen horen was iedereen zonder enige uitzondering, laaiend enthousiast. Zoals men dit inmiddels van jullie gewend is, verliep de gehele organisatie werkelijk van een leien dakje. Dat een en ander niet zomaar vanzelf gaat, weet iedereen maar al te goed. Voor zover dit nog nodig was hebben jullie Wings Platinum echt op de kaart gezet.

Heren van het E-team,langs deze weg wil ik jullie nogmaals bedanken voor de geweldige dag die jullie ons bezorgd hebben zaterdag. Zeker ook namens de andere bezoekers uit Den Helder. Wij waren met 9 personen aanwezig, dus hebben zeker die 9 een prima dag gehad.Nogmaals, het was geweldig.

PROFICIAT met het zeer geslaagd Event 2010! Zoals we gewend zijn van jullie activiteiten liep alles perfect. We waarderen jullie inzet om alles zo in de puntjes te regelen. We hebben genoten van diverse prachtige producties!

Hallo mannen van het E-team, Wij hebben gisteren genoten van een voortreffelijk georganiseerde en perfect lopende dag met mooie producties. Nogmaals dank daarvoor!

Wij willen jullie bedanken voor de inspirerende middag afgelopen zaterdag. Geweldig om te zien wat mensen allemaal gemaakt hebben. Creativiteit in het maken van de korte presentaties en ook de zeer verschillende onderwerpen laten zien wat er allemaal mogelijk is. Dat niet alleen; het heeft ons gestimuleerd anders te gaan kijken naar het vertrouwde fotoboek maar om daar in de toekomst op een andere manier mee om te gaan. Het heeft ons – en mij in het bijzonder – enthousiast gemaakt. Tijdens de pauze was het ook leuk om te horen dat heel wat van de aanwezige mensen jullie team als een geweldige inspirator zien. Ik hoorde ook mensen zeggen dat ze van plan zijn hun spiegelreflexcamera aan de wilgen te hangen… Al met al heeft zo’n dag dus heel wat gevolgen. Nogmaals heel veel dank!

Ik bedank jullie voor de geweldige dag van afgelopen zaterdag 23-10-2010. Het was in één woord:FANTASTISCH! Oké, op verzoek van Rinus Verheggen zal ik er 2 woorden aan wijden: FANTASTISCH, FANTASTISCH!

Beste E-team, Bij deze wil ik jullie nogmaals van harte danken en feliciteren met de ronduit fantastische galaprojectiedag van zaterdag j.l. De producties waren erg gevarieerd en stuk voor stuk meesterwerkjes. En jullie organisatie was tot in de puntjes verzorgd — heel erg professioneel.

Liebe E-team Freunde, wir sind gut wieder hier angekommen und möchten uns noch einmal ganz herzlich für dieses SUPER-Event bedanken. Es war einfach großartig!!! Herzlichen Dank und noch einen schönen Abend! Christoph Hilger-AV Stumpfl.

Mijn complimenten voor de prima organisatie zaterdag j.l. Het E-team heeft er weer een prima superdeluxe dag van gemaakt. Mijn advies, houd het exclusief… Iets om naar uit te kijken en dus voorzichtig met al te snelle herhalingen… Wij hebben genoten en bovendien mocht ik nog iets laten zien en dat is voor mij een super verrassing geweest. Dat is dan toch wel errrug leuk om mee te maken voor zo’n elite gezelschap…

Wat hebben jullie hard gewerkt en met wat voor een resultaat: subliem! Wat ben ik blij dat ik erbij was!

Beste mensen, Ik wil jullie, en ook de rest van het E-team, nog eens bedanken voor de hoogdag die jullie mij bezorgden vorige zaterdag. Het HDAV-Event was werkelijk ’top’ in alle betekenissen van het woord. Een fijne dag met heel wat moois, schitterende ideeën en vele ‘leerkansen’ (want stelen met de ogen is nog altijd niet verboden…) Ik vond het fijn daarbij te mogen zijn en kijk al uit naar de volgende editie. Vanzelfsprekend was ik ook vereerd met de uitnodiging voor de after-party. Ik heb daar ook van genoten. Dankbare en genegen groeten.

Dank U wel, chique heren in het pak, voor uw maandenlange inspanningen, de inspirerende, vlotte show met een uitmuntende projectie en een professioneel programmaboek.  Het was een eer om weer van het programma deel uit te mogen maken. Ook mijn wederhelft heeft ervan genoten en zeker ook van het moment dat ze met jullie op de foto mocht. En nu: even lekker nagenieten en (ook een beetje) uitrusten!

Beste Jan, ik wil jou en je team zeer complimenteren met de buitengewoon goede organisatie van het Event afgelopen zaterdag!! Alles liep perfect: de hartelijke ontvangst, het even hartelijke uitzwaaien, de verdeling van de zitplaatsen, de kwaliteit van het drukwerk en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom : perfect!!Daar komt dan nog bij de keuze van de AV deelnemers. Wat een mooie dag! Over de getoonde AV’s wil ik natuurlijk ook iets zeggen: die was voortreffelijk. Ruime variatie van onderwerpen en kwaliteiten.Voor iedere smaak was er wat te halen.

Hallo lieber Jan, ich denke, Ihr habt erst mal ausgeschlafen und den Stress des Torwarts vor dem Elfmeter abgebaut. Es war wirklich ein wunderschönes Projektions-Erlebnis, und ich habe gleich am Montag Heiner alles erzählt, wie gut und schön alles gewesen ist, und daß wir in Drüggelte vielleicht auch so ein 180 Minuten-Konzept fahren sollten.

Hallo Cuno,  es hat mich sehr gefreut das ich bei eurer super Veranstaltung dabei sein konnte. Ich habe bisher noch nie einen Beitrag eingeschickt. Um so mehr freut es mich das ihr mein Produktion ausgewählt habt.

Hallo E-Team, eine grosse Erleichterung wird von Euren Schultern gefallen sein, wir haben in Dortmund den Aufschlag gehört,dass alles geklappt hat. Wir möchten uns nochmals ganz herzlichst für dieses Event bei Euch bedanken. Dir, Jan unsere Anerkennung für eine vorbildliche Organisation, die bei Ihrer Perfektheit die Wärme und Herzlichkeit, mit der Du alles gestaltest, nicht ausklammert. Man merkt, das es bei Dir ehrlich aus dem Herzen kommt und das macht es aus. Wir sind glücklich, dass es Euch gibt und wir Euch kennen lernen durften! Nochmals Danke für alles und Glückwunsch zu dem gelungenen Vorzeige-Event..!!!

Beste Rinus,  Allereerst wil ik jou en de andere leden van het E-Team nog bedanken voor het fantastisch georganiseerde HDAV-Event 2010 van afgelopen zaterdag. Mijn vriendin en ik hebben er zeer van genoten en het was inspirerend. Heel leuk ook de serie die jullie gemaakt hadden m.b.t. de huisregels. Wat ik ook een groot pluspunt vond was dat je steeds op een andere plaats zat.

Hallo Jan, ich möchte dir noch einmal zum tollen Event gratulieren! Ich habe noch nie eine Veranstaltung erlebt, die bis ins kleinste Detail so liebevoll geplant und organisiert war. Dafür ein dickes Lob an dich und dein Team, da dürft Ihr echt stolz darauf sein! Mir hat es Spaß gemacht und es war mir eine Ehre, dass ich dabei sein durfte. Liebe Grüße, Rudi Hradil – Sales Manager AV Stumpfl GmbH