HDAV projectoren

AV Stumpfl Nederland heeft zich sinds 2004 altijd zeer kritisch opgesteld ten aanzien van de sortering aan te bieden digitale projectoren aan haar klanten, veelal gebruikers van de Wings Platinum software, waarmee zeer hoogwaardige kwaliteit HDAV-shows te maken zijn.SX21 02kopie
Pas toen JVC in 2004 met de legendarische SX-21 op de markt kwam met een resolutie van 1400 x 1050 pixels, zéér natuurgetrouwe kleurweergave en de vrijwel ‘pixel-loze’ D-ILA techniek, werd met de verkoop van de zogeheten ‘beamers’ begonnen.
Deze bijzonder fraaie JVC projector had echter wel een navenant prijskaartje en daarom koos AV Stumpfl Nederland er in 2005 voor om voor de kleinere portemonnee de kwalitatief uitstekende Optoma projectoren in het assortiment op te nemen. In 2013 verkregen wij tevens het Canon AV-Pro dealerschap om de professionele Canon XEED WUX projectoren te kunnen verkopen.
Noodzakelijk bleek wel dat elke beamer, ongeacht merk, type of prijs, stuk voor stuk moest worden ingeregeld voor HDAV-gebruik om de maximale kwaliteit uit de beamer te halen.
De aanwezigheid van bepaalde instelmogelijkheden beperkt de keus reeds aanmerkelijk, want niet in elke beamer zijn kleuren, contrast, helderheid, gamma, saturatie en scherpte apart in te stellen en te kalibreren.

Gekalibreerde HDAV projectoren

Calibratiemenu'sZeker niet elke beamer is geschikt voor het bijzonder kritische klantenbestand van AV Stumpfl Nederland. Daarom beperken wij ons aanbod dan ook tot de beamers met de allerbeste prijs/kwaliteit verhouding en verkopen wij die uitsluitend nadat ze volstrekt ‘neutraal’ zijn ingeregeld. In de praktijk blijkt dat vrijwel geen enkele beamer “direct uit de doos” bruikbaar is voor hoogwaardige foto- en videoprojectie.

Uitsluitend FULL HD projectoren

full-hd-1080-logo-2(2)Sinds de Full HD projectoren onder de € 1.000,00 grens zijn gezakt, beperken wij ons uitsluitend nog tot de betere beamers met deze hoge resolutie (1920 x 1080). Beamers met lagere resoluties passen niet bij ons kwaliteitsimago en bij de eisen die onze klanten stellen aan een digitale projector. Momenteel richten wij ons op een selectie van beamers die afgestemd is op de amateur, de semi-professional en de professionele HDAV-maker met de keus voor de merken Optoma en Canon.